like jika suka. =3

Monday, 5 January 2015

#throwback 2014

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca, rakan-rakan, sahabat dan semua yang sudi membaca apa yang uncel tulis. Harap ampun dan maaf kalau ada salah silap uncel sepanjang penulisan uncel pada tahun 2014. Eh! dah 2015 rupanya... Tak terasa kan? Cepat betul masa berlalu dan umur pun bertambah satu lagi angka. Huhu.... Takpe, janji maintain muda. Hahaha...

Kali ni uncel tak cerita banyak, uncel just nak #throwback jer kenangan yang berlaku pada 2014. Kalau ada gambar rakan-rakan mahupun sahabat yang uncel tak upload, jangan marah ya. Sebabnya yang uncel upload adalah koleksi yang uncel ada dan mungkin masa tu kita takda #wefie or #selfie together gether.. Hahaha...

Moh kita flashback or throwback apa berlaku 2014. Yang peristiwa pahit berlaku kita jangan kenang sangat ya. Uncel tau banyak peristiwa yang berlaku di dunia termasuk Malaysia sepanjang 2014 seperti kehilangan pesawat MH370, kesedihan mengenang pesawat MH17, kemusnahan dan banyak negeri di Malaysia di landa bah. So, kita move forward dulu dan semua yang berlaku kita redha dan ambik iktibar ya..

Jom usha koleksi #throwback 2014..

Inilah wajah uncel sebelum bergiat dalam bidang sado-sado ni...huhu....

My mom selfie dengan my sis.. 

Bila kita lunch bersama, wefie harus... Jom ke Penang Bestro..


Masa ni memang sedih bila kawan ditimpa kemalangan. Kasihan.. sekarang dah upgrade dia.. 

Ni permulaan uncel menjebakkan diri dalam bidang sado-sado ni..huhuuhu.....

Causin uncel kawin,.. Uncel bila lagi?

Bila nak main futsal, seperti biasa kita wefie dulu...

Selepas causin kawin, akak pulak kawin...Huhu.... Uncel masih membujang lagi...

Oh Sarawak! Menyokong perlawanan bola nih.. Yang sebelah tu single.. kalau nak kenal boleh add facebook dia..

Bila time exam online paling stress.. Kena menempatkan diri di tempat yang ada wifi.. Oh sadis!

Bila kita enjoy, kita akan wefie.. Jom fight bowling., Siapa banyak melongkang?
Kena jadi photographer untuk kawan kawin, Bila photoshot di sekolah lama, teringat kenangan lama...
Bila kawan uncel ni balik, kena lah lepak dengan dia. Kalau tak kecik hati dia nanti.. Hahaha....


We are 88. Kawan dari kecik sampai sekarang...

Bila first time memanah, semua kena tapi kena kat tempat yang lain... Hahaha....

Kita ni kawan masa kecik juga tau... Still together...

Tasik biru, tempat yang best untuk dikunjungi.. Thank ya kawan

Together We Achieve More - HRDF exebition
Bila datang Kuala Lumpur memang si Faiz ni akan datang dan lepak.. 

Bila borak dengan Korean Girl ni rasa kasihan juga, sebab takut dia kena buli...

Nah.. kawan sama sekolah sudah kawin dah... Uncel.. Haruslah single lagi....huhuu...

Bila akak balik, uncel akan jadi driver dia dan teman dia jalan-jalan dengan anak buah yang nakal....

Tahun ni banyak betul kawan yang kawin.. Lagi-lagi hujung tahun....

Wefie dengan classmate masa U dulu.. dah kawin dan kawan-kawan uncel... Comel anak dia...

Bila hujung tahun my parent akan pergi berjalan-jalan tapi uncel akan jadi penjaga rumah.. Bosan....
Ada banyak lagi gambar dalam koleksi uncel tapi uncel tak dapat nak upload semua nya. Uncel cuma highlight je tu.. Yang selebihnya uncel dah simpan dalam stor minda uncel, Kerana semuanya telah menjadi kenangan yang uncel akan ingat selamanya...

Buat teman-teman, sahabat, kawan, keluarga dan semuanya, terima kasih kerana sentiasa menjadi watak yang penting dalam setiap epison kehidupan uncel.

Thank you so much!! Sob sob...

Happy New Year 2015 dan azam uncel untuk tahun ni? Sama seperti tahun 2014 cuma ada penambahan sedikit, tapi still rahsia.. Haha....

Xoxo... stay tune and wait for next entry!

Psst:: Uncel bukan nya syok sendiri ya, uncel nak share moment uncel pada 2014, korang boleh lah share moment korang juga.. Percaya pada diri dan majukan diri!













5 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...