like jika suka. =3

Tuesday, 3 December 2013

Suratan ataupun Kebetulan??

Salam semua, Salam 1 Malaysia dan salam sejahtera kepada anda semua. Lama dah uncel tak update entry baru. Dah nak masuk tahun baru dah ni. Tinggal beberapa hari lagi kan 2013 dah nak meninggalkan kita. Banyak perkara yang berlaku pada tahun 2013 ni sama ada baik, buruk, sedih mahupun gembira. Tapi yang pastinya semua yang berlaku dalam hidup kita kenalah diambil sebagai pengalaman yang manis. Tak kira lah yang buruk mahupun pahit. Sebab yang buruk mahupun pahit itulah akan dijadikan sebagai panduan kepada kita supaya kenangan tersebut tidak datang pada kita lagi. Simpan jer semua kenangan yang berlaku sebab apa yang berlaku itu akan menjadikan kehidupan kita lengkap dengan pelbagai situasi. Kalau dapat situasi yang gembira jer bosan lah pulak kan. Macam hidup takda cobaan jer. hehehe.....

Meh lah uncel nak story sedikit pasal suratan atau kebetolan ni. Banyak perkara yang berlaku dalam beberapa hari ni. Sampai makcik uncel meninggal pun uncel tak tahu. Tapi bukan makcik dekat lah, makcik jauh.. Alah..kira macam nenek lah.. Bila dengar berita kematian nenek uncel tu, uncel dikejutkan dengan berita kematian ayah kawan uncel pulak pagi tadi. Kasian uncel dengan dia.. Sabar ya kawanku. Allah lebih sayangkan dia. Yang menjadikan topik ini suratan ataupun kebetolan adalah pagi tadi dan semalam uncel terdetik nak mendengar lagu sedih jer. Instrument sedih jer sampaikan uncel siap download sad instrument dalam laptop uncel. Semua tu berlaku secara kebetulan, even sebelum uncel tidur pun uncel mainkan sad instrument supaya uncel mudah untuk tidur. Mula-mula uncel tak lah perasaan, tapi bila uncel dapat sms kawan pagi tadi uncel mula perasan. Ekk... kenapa hari ni uncel main sad instrument dan nak dengar eh. Biasa kalau pagi-pagi memang uncel dengar radio Hotfm ataupun Hits.fm takpun dengar lagu korea. Hehehe...Tapi pagi ni pulak pandai main sad instrument pulak..Kebetulan kot.

So, uncel pun berfikiran positif lah. Banyak lagi perkara yang berlaku dan tak elok uncel nak share dalam ni sebab ada yang terlalu personal kan. Kalau ada yang tak personal sangat tu, uncel share lah.. Tak salah nak share kan? Hehehe... Yang pasti now uncel sedang mengalami sakit belakang sebab duduk terlalu lama mengadap laptop sebab tu malam ni tak workout. Huhuhu...ok lah kawan-kawan, mata uncel pun dah layu dah ni. Jerawat masih lagi.. So uncel nak tidor awal pulak malam ni. Kalau ada masa dah waktu nanti kita jumpa lagi ya. Hehehe...

Ingat, setiap yang berlaku ada hikmahnya dan yang berlaku telah ditentukan oleh Allah. So kita sebagai hambanya redha jerlah setelah berusaha. Semua yang baik datang dari Allah dan yang buruk datang dari kehilafan uncel sendiri.

Psssttt... Jangan biarkan diri anda diselubungi tanda tanya, ada persoalan bertanya dan berdoalah pada Allah, in shaa Allah ada petunjuk darinya. Selamat mencuba..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...