like jika suka. =3

Tuesday, 25 June 2013

D'Herbs Lunas Soap

Salam semua, salam Satu Malaysia dan salam sejahtera kepada semua ye..hehehe...Apa khabar anda semua? Harap semuanya sihat dan ceria selalu..Buat apa tu? Hehehe... Ooo...Layan facebook. Ok ok jangan lupa like facebook uncel ya. Add uncel pun boleh..hehehe...

Hai kali ni uncel nak bercerita lah pasal produk kulit lagi. Hehe..kira ni version 2 lah. Sambungan kepada entry sebelum ni. Sebelum ni kan uncel ada bercerita pasal produk muka kan kan kan??? So ni lah sambungan nya. Sebab pencarian uncel untuk menyelesaikan masalah kulit muka uncel selepas salah guna produk sekarang berhasil. Syukur kepada Allah S.W.T kerana izinnya menemukan uncel dengan satu produk ni. Sangat berkesan dan bagi yang ada masalah boleh guna. Tak salah guna sebab kita mencari produk yang sesuai dengan kulit muka kita. Syukur kepada-Nya kerana sekarang kulit muka uncel beransur pulih cuma black head masih lagi.

Gambar ni Uncel ambik di google, Sabun ni lah yang uncel guna..




Macam ni lah rupa sabun tu, siap ada bedak sejuk lagi.

Bila uncel guna sabun tu, uncel rasa sangat segar dan fresh sebab sabun ni sabun herba. Uncel rasa sangat selesa dan relax bila guna sabun ni. Bila dah gosok sabun ni dimuka biarkan dalam 1-2 minit nanti korang akan rasa sabun tu masuk dalam kulit muka. Kalau ada rasa pedih or gatal tu, jangan risau, sebab herba tu sedang menyerap dalam kulit and membunuh segala bakteria kat pimple korang tu. Sebab uncel rasa macam tu pada mula guna. Bila dah lama sedikit korang akan rasa mint kat muka korang and sangat fresh. Cuci dengan air sejuk makin best sebab korang akan rasa macam kena ais. Sejok woo...Sebab sejuk ni bagus untuk reduce jerawat. Jerawat kan panas...

Bila uncel guna dalam dua ke tiga hari uncel rasa sangat gatal dimuka uncle. Uncel tanya lah kawan, sebab uncel tau produk ni dari kawan uncel. Kawan cakap dia guna tak da rasa gatal. So uncel still juga nak try sebab uncel suka sangat rasa sejuk bila cuci muka and rasa relax. Dah seminggu uncel guna produk ni, so far uncel tak rasa gatal dah. Mungkin rasa gatal tu sebab herba bunuh bakteria and uncel ada resdung. So ulat-ulat tu sedang kesakitan kot kena herba dari sabun tu. Sebab tu gatal...Hehehe...

Ni bedak sejuk, first time uncel guna bedak sejuk ni. Tak tau guna habis satu paket  guna sekali. Orang lain guna sedikit uncel guna satu paket. Sebab tak pernah guna punya pasal.hahaha...


Uncel beli produk ni di Kuala Lumpur masa uncel travel ke sana 16 Jun 2013, hari ni dah 26 June 2013, so kira dalam seminggu lebih lah uncel guna. Syukur lah pimple uncel kering dalam masa 2 hari uncel guna sabun ni and now pimple uncel kurang. Tipu kalau takda sebab uncel ada resdung, tapi tak seteruk sebelum ni macam uncel guna salah produk.

Before: Gambar masa uncel d kuala lumpur, 18.6.2013
After: Gambar masa di kuching 22.6.2013

Panjang kan cerita uncel kali ni?Hehe...nama pun blog story and sharing, so uncel just nak sharing je apa yang uncel lalui. Bagi yang ada masalah kulit wajah tu, jangan risau, usaha dengan sabar untuk mencari produk yang sesuai dengan kulit korang. Jangan stress sebab makin stress makin teruk jerawat tu. Hehehe... Pelik tak lelaki pun sibuk nak jaga wajah? Uncel jaga wajah sebab mak uncel bising tengok muka uncel teruk selepas guna produk salah. So, uncel usaha lah nak recover balik muka uncel. Uncel tau uncel ni tak handsome mana tapi kena juga jaga kulit wajah supaya confident lah nak keluar kemana-saja wasini..hehehe...

Sebab sebelum ni uncel memang tak konfident nak jalan mana-mana, malu rasanya banyak pimple. Ok lah...Panjang sangat dah ni. Takut nanti bosan pulak korang.hehe... Nanti uncel akan keluar entry pasal satu product ni. Uncel masih try lagi guna. Baru dua hari.. Kalau ok nanti uncel share ya...

Terima kasih kerana sudi membaca dan harap maaf kalau ada salah silap yang terkeluar dari diri uncel ya..hehe...Macam raya pulak...See you again and have a pleasant day...

Psstt...Nora Danish cantik kan?hehe...

5 comments:

  1. UNCLE, camne feedback pakai dherbs resdung ni? ada perubahan tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada perubahan cik yuyiyui.. jerawat kurang. yang penting kena jaga makanan jga.

      Delete
    2. Kalau jga mkn, elakkan dripda mkn ape ea??

      Delete
  2. Replies
    1. Boleh try.. untuk merawat ok produk ni.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...