like jika suka. =3

Monday, 27 May 2013

OH! Kulit

Salam semua, salam satu Malaysia dan salam sejahtera kepada kawan-kawan sekalian. Hehe...Halo halo halo..lama nya uncel tak keudara. Hahaha.... Rindu pulak rasanya nak bercerita dan menceritakan nih.hehe... Uncel bukan apa lama tak update entry, uncel masih sibuk menyelesaikan masalah yang besar yang dihadapi uncel sekarang ni. Tak sudah-sudah masalah ni. hehehe...Tajuk tu pun korang dah tau apa masalah uncel hadapi sekarang kan?

Pelik??Kenapa nak pelik?? Lelaki pun mengalami masalah yang sama juga lah. Lelaki pun risau juga kalau ada masalah pada kulit wajah. Alah..Sekarang kan dalam facebook kita suka update gambar. Tak seronok lah kalau nak update gambar kulit muka tak cantik. Rasa kurang markah kat situ..Hahaha...Macam lah ada kiraan markah siapa kulit cantik kan??Hehehe...tak da lah..saja jer gurau..

Sebenarnya uncel cuma nak bercerita pasal produk kecantikan sebenarnya. Mana-mana product kecantikan mestilah kita kena tengok tahap kesesuaiannya pada kulit kita. Kalau nak cantik kena hati-hati cik akak and abang-abang sekalian. Jangan main dengar jer product ni bagus product tu bagus product ni tak bagus product tu tak bagus.. Kena tengok pada kesesuaian kulit wajah kita juga. Tak pasal-pasal nanti kulit kita yang licin jadi mengerutu sebab salah product. Sama juga yang uncel alami sekarang, jerawat yang timbul bukan nya kecil-kecilan tapi besar-besaran. Sampai macam benjol je kat muka uncel sekarang..HUhuhu....Sedih juga rasanya hati bila tengok kulit muka dah macam ni kan. Nak salahkan siapa? Salah diri sendiri lah, sebab sendiri yang nak kan. Siapa suruh guna sesuatu product tanpa tengok tahap kesesuaian produk tersebut pada kulit kita.

Nah! Ambik kau uncel..hahaha...Itu lah padah nya bila kita membeli sesuatu produk kecantikan tanpa melihat kesesuaian pada kulit kita. Produk uncel guna bukan tak bagus, cuma produk tu tak sesuai pada kulit uncel jer. Dengan orang lain produk tu memang mujarab sampai kulit kawan-kawan uncel putih, licin and gebu..Macam Adira AF orang katakan. Sampai ada yang makan suppliment lagi nak jadi gebu macam Adira or K-Pop.Hehehe...

Hebat lah penangan K-Pop nih kan? Sekarang ni uncel tengah mencari jalan bagaimana nak menghilangkan jerawat yang sedang berpesta besar-besaran di kulit uncel ni sampai benjol-benjol.. Sakit wooo... Kalau korang tau apa produk untuk menyelesaikan masalah uncel ni. Share lah.. Kan ada iklah dalam tv, Mahal tak semestinya bagus..hehe...Kalau ada share lah dengan uncel ya.. Ok lah.. Nanti lah kita sembang lagi ya.. Makin banyak sembang makin merapu pulak.Hahaha...

Psssttt: Kalau nak guna produk kecantikan, bila korang guna then muka korang berminyak berlebihan, baik cepat-cepat stop ya..See you again and have a pleasant day..BYeeeee!!!!!


Apa susah-susah, 360 camera kan ada.Hahaha...

1 comment:

  1. salam..
    sama la kita..saya dulu pun ok je muka xde jerawat..tapi sekarang nih muka dtumbuhi jerawat yang amat menyakitkan..lebih2 lagi tyme pakai telekung..adoii, sabo je la..ini semua terjadi after i try cosmoderm products..makcik kata product nih ok..hampir 2 minggu guna jerawat mula tumbuh macam cendawan tumbuh lepas hujan..sampai takut dbuatnye..ade suggestion share2 la kat saya jugak ye!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...