like jika suka. =3

Tuesday, 9 October 2012

WHERE ARE YOU JOB??I REALLY NEED YOU!!!

Salam semua, salam sejahtera dan salam perpaduan kepada pembaca sekalian.. Biasa lah uncel memang jarang nak update blog uncel sebab uncel akan update bila uncel ada cerita nak di kongsi..hehehe.... Bila uncel dan update new entry ni maksudnya uncel ada lah cerita nak di sampaikan kepada pembaca sekalian yang uncel kasihi..hehehe....

Korang semua sihat tak?hehe...lambat sedikit nak tanya, kepada yang tak sihat makan lah ubat ye..hehehe...semoga cepat sembuh hendaknya..hehehe...

Mesti korang nak tahu kenapa entry uncel hari ni bertajuk WHERE ARE YOU JOB?? I REALLY NEED YOU!!!...hehehe... Tajuk ni kalau orang bercinta mesti macam ni kan WHERE ARE YOU MY LOVE??? I REALLY NEED YOU!!!.. Sama jer perasaan nya bila korang belum dapat apa yang korang nak. Begitu lah perasaan uncel ni sebagai penganggur yang tak bergaji. Tipu lah kalau uncel cakap uncel tak tertekan bila tak ada pekerjaan lagi-lagi duduk rumah jer.. Uncel ni jadi penganggur bukan disebabkan memilih mahupun taknak bekerja. Uncel benar-benar nak bekerja tapi buat masa ni rezeki uncel belum sampai lagi kot..huu....

Jelous juga uncel bila tahu rakan-rakan sekelas dah dapat kerja. Yang uncel ni pulak duduk rumah jer dan masih berusaha mencari pekerjaan. Sampai sent item kat email tu penuh dengan email meminta pekerjaan tapi inbox langsung takdak..hahaha..Kasihan, tapi nak buat macam mana, kerja belum ada dan rezeki belum ada lagi kot..hehehe.... Nak diceritakan lah pengalaman uncel mencari pekerjaan sampai ke Kota metropolitan. Sampai uncel ada dapat fone call yang kata uncel dapat position di sebuah company di shah alam. Seminggu selepas itu datang message kata yang deorang suruh uncel hold dulu, deorang nak bincang dengan HQ dulu..Then a few weeks after, baru datang message mengatakan yang position yang uncel dapat tu di beri dengan orang dalam tu.. Hampa memang hampa lah tapi apa nak buat, bukan rezeki uncel kot..huhu...

Nak diceritakan lagi, bila nak apply kerja jer mesti requirement akan minta experience such as 1 year experience.. Yesss!! Experience is important but fresh graduate must give some chances to them get experience.. Kalau macam uncel ni tak di beri peluang untuk bekerja, bagaimana uncel nak dapat experience. Orang dalam tu memang dah ada experience, so, just give us chances lah..huhu... Sedih kan golongan graduasi ni..Nak kerja pun payah. Mesti korang akan kata, alah, kerja jer lah kat restaurant ke apa dulu untuk pengalaman. Kalau kerja kat situ, masih juga kita tak da pengalaman dalam bidang yang kita minta...huhu...

Hidup, kena diteruskan dengan senyuman. Huhu...tapi yang penting kita kena sabar jer dan beringat yang ALLAH S.W.T sentiasa ada dan kita tak tahu bila rezeki kita sampai.. Sabar jer lah.. Uncel cerita ni bukan nak mengata ataupun nak marah, just bagi pandangan dan cerita pengalaman uncel jer.. Maaf lah kalau ada kata-kata uncel menyinggung perasaan pembaca.

Ini salah satu kerja uncel bila bosan takda kerja..hahaha....
Pssstttt..... kalau korang tau mana-mana vacancy, halo-halo sama uncel ya..hehehe..love u all...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...