like jika suka. =3

Tuesday, 31 January 2012

I'm Back!!

Salam semua, salam satu Malaysia dan salam sejahtera buat semua yang sudi baca entry aku nih...hehehe...rindu pulak aku nak menulis dan bercerita nih..Lama betol aku tak melawat laman web nih dan menaip sampai aku kehabisan idea.hahaha...meh sini jap, baca sekejap, kalau bosan boleh tengok gambar dalam nih..Walaupun tak lah banyak sangat gambar yang dapat dilihat tapi cukup lah untuk mengilangkan bosan anda semua...hahaha...kalau masih juga bosan, comment jer entry aku nih..nanti boleh kita borak..kalau masa tu akau memang on9..hhehehehe....

Nak diceritakan lah...Aku nih lama tak menaip panjang-panjang. Ada lah sedikit perkara yang membuatkan tangan aku nih terasa malas sahaja nak menaip banyak-banyak lagi-lagi on9. Tapi sekarang nih semangat aku untuk menaip dan bercerita sudah kembali.Hahahahah...Sebab aku sekarang nih memang free sesangat dan mood nak on9 pun meluap-luap..Lagi-lagi nak menambahkan entry aku dalam nih...Hah! entry aku nih tak banyak gambar yang aku nak selitkan yer. Korang baca sahaja apa yang aku nak ceritakan nih...hahahaha...

Sepanjang menjadi seorang yang sedang menjalani hidup sebagai PHD nih..Tau tak apa PHD? Penganggur Habis Duit...hahahahhaa.....Sambung balik, sepanjang jadi PHD nih aku banyak menghabiskan masa aku dengan membaca novel, lepak, makan, tidur, on9 tapi on9 jarang lah, pastu menyakat anak buah ku si Aiman tuh..hahahaha...tu jer lah yang aku buat semasa bergelar PHD ni. Mesti korang akan kata aku malas kan??Takpe kalau korang berfikiran macam tu, aku dalam masa jadi PHD nih aku cari juga lah kerja. Takda lah aku dok meronggeng jer kat rumah..Bosan jugak wehh dok rumah jer...Sementara tunggu keputusan keluar aku nak relax dulu sambil-sambil tunggu kerja yang aku pohon tu.Doakan aku dapat yer..hehehehe...Amin.....Kalau dapat memang aku akan buatkan T-Shirt untuk aku berikan kepada korang..Tunggu jer nanti yer..hehehe...

Nak diceritakan lah, aku dalam masa jadi PHD nih aku ada lah baca NOVEL TAK MUNGKIN DIA keluaran ALAF 21. Kenapa aku pilih novel nih?Sebab sebelum nih aku pernah baca novel keluaran ALAF 21 nih. Novel deorang memang superb...Aku baca pun feeling habis lah.Hahahha...Novel Tak Mungkin Dia ni best sangat sebab ia masuk jiwa aku. Aku bukan nya jiwang sangat pun. Bercinta memang FAILED lah..Novel tu lebih kepada mengingatkan kita erti kehidupan terutama golongan remaja sekarang ini yang alpa bila bercinta sehinggakan tersilap langkah disebabkan kepercayaan dan sayang pada cintanya..Kepercayaan terhadap cintanya akan memberikan kebahagiaan hidup membuatkan kebanyakkan muda mudi sekarang sudah mengikuti budaya yang bercanggah dari AGAMA ISLAM. Sehinggakan sanggup melakukan perkara yang tidak diredhai ALLAH. Daripada novel inilah aku mengetahui betapa pentingnya restu keluarga dalam kita menjalinkan sesebuah hubungan dan lebih penting kalau kita tidak membelakangkan AGAMA kita bila kita berada dalam keindahan percintaan.

Kalau korang nak kata aku ni cakap jer lebih tapi sama juga terpulang lah.hehehe...semua yang aku taip nih aku buat ringkasan tentang novel Tak Mungkin Dia tu. Mula-mula aku ingatkan novel tu jiwang sebab dia punya ringkasan kat belakang tu membuatkan aku berfikiran begitu..Kalau korang nak tau lebih lagi tentang novel tu, korang cari jer.hehehe...bagi kawan-kawan yang kenal dengan aku, meh datang jumpa aku, nanti aku pinjamkan, tapi ingat bagaimana rupa asal novel tu, macam tu jugaklah dia balik yer..sayang wehh.....

Oklah..panjang sangat aku bercerita kali nih.Hehehe...sebab lama tak menaip nih..tangan laju jer tekan keyboard..hahahaha...nanti kalau aku nak story moli lagi adalah aku update entry ku..Sedikit pesanan yang ingin aku buat selepas membaca novel TAK MUNGKIN DIA, aku nak pesankan kepada pembaca supaya bercinta janganlah sampai mengundang kepada penyesalan..Sebab yang sudah berlalu kita tak dapat nak ulang balik. Yang baik jadikan pedoman dan yang buruk jadikan pengajaran supaya kita sama-sama memperbetulkan diri kita dari semasa ke semasa...Akhir kata: Cinta bukan laluan untuk kemusnahan, Sayang bukan cara untuk mendapatkan keseronokan tapi Cinta kunci kepada keimanan dan Sayang pintu kepada kebenaran.Salam.....

Wednesday, 18 January 2012

2012 sudah??

Salam semua...salam satu Malaysia...Lama nya aku tak update entry.hehehe...last update tahun lepas.wah!bunyi macam lama tapi sebenarnya baru satu bulan yang lepas..hahahaha...Tahun ni dah 2012 sudah.Adoi...ni lah first entry untuk tahun 2012 nih...hehehe...

Disebabkan kesibukan untuk menghabiskan perjuangan aku, aku tak sempat nak update entry pun. Tapi aku masih lagi sempat untuk ambik gambar sebab itu memang hobi aku. Blog ni hobi juga..Hehehehe...Tak banyak aku nak share dalam blog ini sebab sekarang aku sangat penat.Otak penat selepas berfikir banyak. So aku tak banyak sangat lah nak cerita ni.

Banyak perkara berlaku dalam ketiadaan aku untuk update blog nih. Salah satunya cerita "Bunyi Pelik yang melanda kawasan aku". Memang pelik bunyi itu.Hahahahaha..sebab bunyinya macam dengkuran orang yang sedang tidur..kalau orang tak perasan mungkin tak tau itu bunyi pelik sebab bunyi itu sangat kuat sehingga yang berada di kawasan yang lain pun dengar. Aku pun pada mulanya tak perasan bunyi itu. Bila aku fokus betul-betul baru aku rasa seram seket. Meremang bulu roma weh bila dengar bunyi pelik tu. Macam-macam andaian dan pendapat orang ramai terhadap bunyi tersebut. Aku malas lah nak kisah sangat sebab aku tahu dunia akhir zaman, banyak tanda-tanda yang Allah tunjukkan kepada kita. Cuma kita jer yang menilai untuk berubah ataupun tidak.Hahahaha...Aku ni macam lah baik sangat.hehehehe...

Ok lah.cukup untuk hari ini yer..masih belum ada mood untuk menulis nih.Tak lama lagi tahun baru cina. Nanti aku wish korang keh bagi yang berbangsa cina.hehehe...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...