like jika suka. =3

Wednesday, 9 November 2011

Seronoknya Mandi Hujan

Salam semua...Salam 1 Malaysia dari kamek Uncel Bengy. Hahaha..amacam entry kamek sebelum nih?Bosan ker?Macam tak da sambutan jer. Takpe kamek ok jer. Kalau orang tak comment pun ok. Janji korang sudi membaca apa yang kamek tulis dalam ni.

Nak dijadikan cerita tengah malam nih. Tepat jam 12.00 tengah malam ku start menaip nih. Hehehe...sebenarnya ni lah rutin harian ku sebelum tidur. Kalau sebelum nih ku selalu menulis dalam Diari ku, tapi sekarang ku menulis dalam Blog ku.Hehehehe.... Nak tau tak kenapa entry ku bertajuk Seronoknya Mandi Hujan???

Meh baca sekejap. Kamek nak stoli moli nih..Al kisah....pada petang semalam, sebab sekarang dah 12.03 am,hari Khamis, so petang semalam lah kan?Petang semalam, kat area ku, baik jer cuaca. Bangun dari tidur petang, ku terus pakai kasut sukan dan gerak ke padang futsal yang ada di kampungku. Perjalanan mengambil masa 5 minit jer. Tak jauh kalau naik motor. Sampai jer kat padang tu ku terkejut melihat kawasan padang futsal dah kena attack dek pokok tumbang. Rosak sedikit pagar hijau. Nanti kalau ku rajin, adalah ku upload gambar padang rosak tu yer.

Sambung balik,hehehehe...bila tengok padang tu rosak, kita orang main jer. Sebab pagar jer rosak, lantai masih elok. Sedang syok menyepak bola, tiba-tiba.. jeng jeng jeng...(ada musik latar..hehehhe...) hujan turun dengan renyai nya.Kiteorang bantai jer main sebab tak lebat kan. Padang futsal nih tak da bumboong ler..ehehhe..so, kitaorang main jer lah. Syok-syok main hujan terus mencurahkan airnya dengan lebat. Perghhh....lama tak mandi hujan nih. Seronok weh...yang main futsal dengan ku semua budak sekolah. Ku pun dah macam budak sekolah jugak..

Hujan lebat pun kita orang masih main dengan slumber dan gelak-gelak. Tiba-tiba kilat berbunyi dengan perlahan, kiteorang masih maintain main. Tak menghiraukan. Sound yang pertama tu, keluar sound yang kedua sederhana perlahan, masih main lagi.Macam main futsal dalam keadaan cerah. Kali ketiga sound paling maximum baik punya keluar, bertempiaran kiteorang lari ke pondok tandas.Hahahaha...lucu masa tu. Bila kilat tak ada main balik. Bunyi kilat lari balik ke pondok, takda kilat main balik.

Last-last ku terasa pulak diri ini macam dah tua jer, bila melepak dalam padang jer, budak-budak tak kasi bola pun dengan ku.ku terus chow dari situ. Taktau lagi keadaaan deorang tu. Masa ku balik hujan memang lebat lah. Sampai rumah mak ku boleh gelak pulak dengan ku sebab aku tak dapat main futsal. Hujan...huh!!...Seronok juga mandi hujan kan?Teringat masa sekolah menengah dulu selalu jer mandi hujan bila hujan turun..Terpekik terlolong jer. Nasib baik si Kilat tak mengganas masa tuh...Seram weh...

Tamat lah kisah yang berlaku pada ku hari ini..Terima Kasih kerana sudi membaca yer..Salam...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...