like jika suka. =3

Monday, 7 November 2011

Kenangan Ku

Salam semua...Hari ini ku rasa nak bercerita kenangan ku lama lah.Ok ku cerita pasal ku fly ke Kuala Lumpur untuk bercuti dan Konvokesyen ku. Tak payah lah ku cerita ku konvo kan?? Wa nak cerita pasal kenangan wa jer tapi kalau ada terselit pasal konvo tu sori yer.Sebab konvo tu kenangan juga kan?heheheheeh...... Wa sampai jer LCCT, wa dan parent wa terus gerak ke Shah Alam untuk ambik jubah dan settle konvo wa.Akak dan Abang ipar wa yang ambik kitaorang. Pas ambik jubah, kitaorang terus jalan-jalan pusing Shah Alam. Agak seronok juga lah, sebab jarang datang melawat Bandar Shah Alam.

Lepas puas meronda-ronda kitaorang terus gerak balik Melaka. Duduk di rumah abang ipar dan akak ku di Tampin, Melaka. Lepak di Melaka memang seronok beb..Wa masih ingat bila kitaorang ramai-ramai mandi kat Air Panas Gadek. Masuk jer kaki dalam air tu semua mengelupur..hahahahaha...panas giler weh..Last-last pegi mandi kat tempat kolam budak-budak.Tak lah panas sangat tapi masih panas jugak lah..hahaha...Bila dah berendam dalam tu lama-lama panas air tu kurang,rasa mandi air suam pulak..Pergi pulak ke kolam yang ada di hadapan, Bila masuk melompat mengelupur lari.Gelak orang tengok gelagat ku dengan abang ku.hahaha...

Masa untuk konvo tiba, kitaorang gerak ke Shah Alam awal pagi. Sebab kita orang dari Melaka ke Shah Alam. Dalam 2 jam macam tu lah, nak elakkan dari jem. Habis jer konvo, kita orang terus gerak ke Subang Jaya, mula-mula nak lepak Subang Parade, tapi tak jadi pulak. Kitaorang terus gerak ke Sunway Piramid.


Ni jer gambar SUNWAY PIRAMID yang sempat ku ambik

Kita orang ke sini sebenarnya ada tujuan.hehehe...Kita orang nak hantar sedikit buah tangan kepada Uncle Mustapa Kamal. Nak bagi ikan terubuk masin jer dengan dia. Camner boleh kenal dengan uncle tu usah cerita lah kan. Ala sekarang technology canggih, semua boleh...

Pas hantar ikan terubuk dengan uncle, terus lepak kat Mc Donald's. Abis makan kita orang pusing-pusing dulu. Pastu baru balik. Kawan ku yang bernama Nazmi aka Mito pun ada turun lepak dengan ku. Terima Kasih Mito. Sanggup turun walaupun sit kereta kotor.hehehe....sangat dihargai.

Balik ke Melaka kita orang jalan-jalan ke Bandar Melaka. Banyak tempat yang kitaorang pergi kat Melaka, tak perlu lah wa nak list down kan?nanti bosan pulak korang. Lagi gambar click link nih http://uncelbengy.blogspot.com/p/kenangan-ku.html

2 comments:

  1. wow best...sian danish aiman semata2 nak diat uncle konvo alu sik mandi pagi nya...sib bait still baby gik time ya mandi key tisu basah jak...lagi wangi dr org yang dah mandi hahaha....

    ReplyDelete
  2. chet....wak teman bucuk..hahaha..uncle nya paling wangi...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...